Πίσω από κάθε φορτίο βλέπουμε ανθρώπους, δυνατότητες και ευκαιρίες

Εταιρία

Η ιστορία μας

 

 

Η Arkas Logistics έχει έδρα τον Πειραιά και αποτελεί μέλος ενός ιστορικού ομίλου που οι ρίζες του φθάνουν μέχρι τη Μασσαλία του 18ου αιώνα. Ως το 2017, η εταιρία λειτουργούσε κάτω από το όνομα Fair Freight, οπότε και μετονομάστηκε ARKAS Logistics.

Η ARKAS Logistics αποτελεί ένα ισχυρό όνομα στον κλάδο των διαμεταφορών (forwarding, brokerage), συνδυάζοντας ευελιξία, συνέπεια και σύγχρονη προσέγγιση, με ανταγωνιστικό κόστος και μία ευρεία γκάμα επιλογών μεταφοράς φορτίου. Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε παγκόσμια κλίμακα τοποθετώντας πάντα τον πελάτη στο κέντρο, μια επιλογή που απηχεί η αντιπροσωπευτική της φράση, “More than transferring goods”.

Οι ιδρυτές

Η ιστορία της οικογένειας Aρκά ξεκινάει το 1711 στη Μασσαλία όταν ένα μέλος της οικογένειας φεύγει από το γαλλικό λιμάνι και κατευθύνεται στην Κέρκυρα. Ασχολείται με το εμπόριο και ξεκινά τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στη Γαλλία. Ωστόσο, το 1815, μετά την ήττα του Ναπολέοντα στη μάχη του Βατερλό, το νησί περνά σε αγγλική κατοχή. Τότε, η οικογένεια Aρκά εγκαθίσταται στη Σμύρνη.

Το 1902 ο Γκαμπριέλ Αρκάς ιδρύει εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών με δύο Γάλλους συνεταίρους. Στη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου οι Γάλλοι εγκαταλείπουν και ο Γκαμπριέλ απομένει να «τρέχει» μόνος του την επιχείρηση.

Το 1935, μετά τον θάνατό του, τον διαδέχεται ο γιός του, Λουκιανός που ιδρύει την πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία πρακτόρευσης πλοίων το 1944. Ειδικότερα, μετατρέπει την εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών σε διεθνών μεταφορών με βάση τη Σμύρνη. Το 1964 ο Λουκιανός Αρκάς, Έλληνας υπήκοος, φεύγει από τη Σμύρνη και έρχεται στην Ελλάδα.

Τις επιχειρήσεις στην Τουρκία αναλαμβάνει  ο γιός του, Lucien, από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της χώρας, ο οποίος δημιουργεί την Arkas Shipping Agency. H κόρη του Λουκιανού Αρκά, Ωρέτ, αδελφή του Lucien, είναι πρόεδρος του Ομίλου Arkas Hellas S.A. Γεννήθηκε στη Σμύρνη και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια εκεί, μέσα στο επαγγελματικό περιβάλλον του πατέρα της.

Το 1964 μετά την επέκταση της επιχείρησης στην Αθήνα, ιδρύεται η Αρκάς Μεταφορική Πρακτορείο Θαλάσσιων και Χερσαίων Μεταφορών.

Ο Όμιλος Αρκάς έχει περάσει ήδη στη νέα γενιά.  Τα  παιδιά του Lucien, Bernard και Diane  βρίσκονται στην Πόλη και στη Σμύρνη. Τα παιδιά της Ωρέτ Αρκά δραστηριοποιούνται σε εταιρείες του Ομίλου στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Υποστήριξη

Σχετικές Λήψεις

Corporate Profile

Περισσότερα για την Εταιρία

AΡΚΑΣ Logistics

Γραφείο Πειραιά

Γραφείο Θεσσαλονίκης

Τοποθεσίες Ομίλου

Αξιολόγηση Εταιρίας

Υπηρεσίες

Μεταφορά

Υπηρεσίες Logistics

Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Ποιοτικός έλεγχος  

Εταιρία

Σχετικά

Οι άνθρωποι μας

Ιστορία

Σταδιοδρομία 

Υποστήριξη

Αρχείο λήψεων

Χρίσιμοι σύνδεσμοι

Ζητήστε Προσφορά

Επικοινωνία

Certificate 1

Certificate 2

Certificate 3

© 2020 – Arkas Logistics

Όροι χρήσης

Πολιτική απορρήτου

Designed by SEEN